תאונות אופניים חשמליים
הזכויות שלך,
המומחיות שלנו!

תאונות אופניים חשמליים

צוות משרד עו"ד בירן

אף על פי שאופניים חשמליים הם כלי רכב לכל דבר, הנהיגה עליהם אינה מותנית בהוצאת רישיון נהיגה מתאים, אינה מחייבת למידה של חוקי התנועה, והתקנות החלות על בעלי הכלי המסוכן (הגבלות גיל, הגבלות הסעת רוכב נוסף וחובת מיגונים) הן בגדר המלצה בלבד ולא נתונות תחת אכיפה מסודרת. הבטחות חוזרות ונשנות בשנים האחרונות של משטרת ישראל לשינוי בחוקים ובאכיפה טרם נכנסו לתוקף ולכלל יישום, נכון למועד כתיבת שורות אלו, ולעת עתה ניתן למצוא מאות נפגעים מדי שנה, רוכבים והולכי רגל, מכלי הנסיעה הממונעים שכבשו בסערה את כבישי ישראל.

נפגעת בתאונת אופניים… את מי תובעים?

מאחר ובעלות ונהיגה באופניים חשמליים אינם כרוכים ברישיון נהיגה, גם ביטוח מפני תאונות דוגמת ביטוח חובה אינו קיים, מה שמותיר את הנפגעים הללו חשופים לנזק כלכלי ללא פיצוי במקרה של תאונה. אלא שלא רבים יודעים כי בהתאם לאופי התאונה ניתן ורצוי לתבוע גופים שונים, במטרה לזכות בכיסוי ההוצאות הרפואיות ואף בפיצוי בשל נזקי גוף במקרה של תאונה.

רוכב האופניים החשמליים שקול במעמדו להולך רגל, ועל כן במקרה של תאונת דרכים יהיה מעמדו המשפטי זהה למעמדו של הולך רגל שנפגע בתאונת דרכים. התביעה בגין הפגיעה ונזקי הגוף במקרה כזה תופנה אל חברת הביטוח (ביטוח החובה) של הנהג הפוגע. במידה ולא הוכחה אשמתו של זה, או לחלופין במקרה של תאונת פגע וברח, יוכל הנפגע לתבוע את נזקיו מחברת הביטוח "קרנית" המהווה ביטוח קולקטיב לנפגעי תאונות דרכים ללא הוכחת אשמים. מקור נוסף לתביעת פיצוי הוא הרשות המקומית, וזאת בתנאי וקיים מפגע ציבורי שהביא לקרות התאונה. אבדן שליטה ו/או נפילה שנגרמו כתוצאה ממהמורה, בור או בליטות בדרך או כל מפגע אחר שניתן להוכיח קשר בינו ובין התאונה, יביאו לנשיאת אחריות באשמה ובנזקים של הרשות האחראית לתחזוקת הדרך והסביבה.

מאחר ואופניים חשמליים נמצאים לרוב בשימוש ילדים ובני נוער המצויים במסגרות חוק חינוך חובה, גם ביטוח התלמידים הקולקטיבי מהווה יעד לתביעה – ביטוח תאונות תלמידים מבטח אותם למשך 24 שעות ביממה ובכל מקום, אך עם זאת קיימים סייגים של נסיבות התאונה בביטוח זה, כמו גם פיצוי מוגדר הניתן רק במקרה של נזק קבוע (קביעת רופא מומחה מטעם הביטוח על נזק ונכות לצמיתה).

במקרה של נער או אדם בוגר אשר נפגע בתאונת אופניים חשמליים בדרכו למקום העבודה או ממנו, ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי בגין תאונת עבודה על פי אופי הנזק והפגיעה. בכל מקרה של תאונה, בין אם באמצעות אופניים חשמליים ובין אם אחרת, יש לבחון קיומם של ביטוחים פרטיים, לרבות ביטוח תאונות אישיות, ביטוחי חיים וביטוחים רפואיים, כאשר לעתים ביטוחים כאלו המסופקים להורים במסגרת מקומות עבודתם כוללים גם את הילדים והם אינם מודעים לכך.

משרדנו מעניק פגישת ייעוץ והכוונה ראשונית לנפגעי תאונות אופניים חשמליות,
תוך בחינת הכלים והאפשרויות ומיצוי זכויות הפיצוי של כל לקוח, על פי אופי הפגיעה והביטוחים העומדים לרשותו.

להערכת סיכויי תביעתך ושוויה, קבע פגישת ייעוץ חינם:

03-6888838
אנו מתחייבים לדיסקרטיות ולשירות מקצועי ומהיר על-ידי עורך דין מנוסה ומיומן